terug

     David D. Krooshof

index/home

 
Dave Krooshof (Eindhoven, 1970) ging tijdens zijn studie Sociologie aan de KU Nijmegen steeds meer toegeven aan het feit dat hij muzikant is. In Nijmegen profileerde hij zich als zanger met contrabas en mondharmonica. Dat paste in de akoestische mode van dat moment, maar ondertussen waren het steeds meer de maffe versterkers en rauwe microfoons die zijn geluid bepaalden. 
In 1996 is hij electronische klankcompositie (sonologie) gaan studeren bij Joel Ryan en Clarence Barlow. Steim werd een grote inspiratiebron. 
Met medestudenten Xavier van Wersch, Thijs Scheele, Ernst van der Loo en Leon Spek treedt hij op met een instrumentarium dat voor een groot deel bestaat uit ex-hifi apparaten en voormalige keyboards, die bespeeld worden door met de vingers kortsluitingen te veroorzaken op de printplaten. 
Met Van Wersch maakt hij ook experimentele drum'n'bass tracks, waarvan er twee uitkwamen op de Dutch Breakz cd's. Hij masterde onder meer voor 2wikked. In 2001 construeerde hij "Zero Crossing" voor Clarence Barlow, een musique concrete compositie bestaande uit opnames van de Reis rond de Wereld in 80 dagen die Barlow maakte rond de millenium wisseling.
Sinds 1999 werkt hij op de Theaterschool als electronicus-geluidstechnicus, waarbij het maken van geluidsdecors en muziekcollages voor dansvoorstellingen belangrijke ingrediënten zijn. Sinds 2000 geeft hij er les in geluidstechniek en audio editing, en sinds 2002 is hij docent geluidstechniek aan de Opleiding Theatertechniek (OTT).
Contrabas, basgitaar en electronische tuba zijn favoriete instrumenten. Het bespelen ervan gaat gepaard met het live regeneren van het geluid tot extra melodielijnen bovenop zijn spel met behulp van een laptop.
Dave Krooshof staat voor een hands-on aanpak van geluid.

______________________________________________________
Alle teksten, tekeningen en geluiden op deze site zijn van de hand van D.D. Krooshof.
Alle rechten voorbehouden.    Vermeningvuldiging  en  verspreiding  mag  uitsluitend
met  toestemming.
index / home

terug
 
 
 
 
 
 
 
 
 

index/home


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-> __________________top